nedeľa 13. mája 2012

Guest Pong

  Nedeľné poludnie. Rýchlo dovarte obed a poobede hurá siestovať. K tomu na spríjemnenie dávame do pozornosti nový hosťovský príspevok. Tentokrát od K. :) Ďakujeme!

THE ROAD TO A FRIEND’S HOUSE IS NEVER LONG!


 Určite dobre poznáte ten pocit, keď stretnete priateľa po veľmi dlhej dobe a už v prvej minúte máte pocit, že ste sa stretli naposledy len včera. Pokračujete v rozhovore spred roka a pol úplne bez zábran. Keď sa u mňa blíži stretnutie s takým človekom, teším sa, čo všetko mu poviem. Musím mu predsa prerozprávať minimálne rok môjho života dozadu. A keď sa napokon stretneme, zrazu mám pocit, že už všetko vie.
Každý máme v svojom živote aspoň zopár takýchto ľudí.
čase, keď som stretla nášho španielskeho priateľa, boli sme obklopení veľkou partiou priateľov, ktorých som ja považovala, (a dodnes považujem), povedzme za moju osobnú priateľskú elitu. Bola som presvedčená, že už nie je v mojom živote miesto na nejakého ďalšieho blízkeho priateľa. Lenže toto bol špeciálny prípad. Nepochybne sa zapísal do života celej mojej rodiny. A aj napriek tomu, že nás delia tisícky kilometrov, naše životy zostávajú každodenne prepojené.
Keď som rozmýšľala, čo vyberiem z našej nedávnej návštevy priateľovho vzdialeného domova ako tému môjho blogu, dala som si na papier niekoľko silných momentov:
- naša prvá dovolenka bez dieťaťa,
- dokonale romantické rána s mojím manželom na chladnej, opustenej, pieskovej, atlantickej pláži
- vôňa práve kvitnúcich sevillských pomarančovníkov
- chuť dozretých portugalských jahôd
- atmosféra na La Feria de April
- fantastická chuť Florovej peally, ktorú ma naučil variť
-  tradične „taliansky“ golfový deň s mojím manželom ( v znamení, za každý zlý úder, vždy môže váš spoluhráč)
- obľúbené tapas a víno tinto
- alebo prečo je iberijská šunka tak výnimočná.




Ale, čo z toho vybrať, aby som bola vtipná, zaujímavá a hlavne neskutočne originálna? Lepšie je nerátať s tým, že sa mi to na prvý krát podarí. Hlavne nech to má hlavu a pätu. Vtedy som si uvedomila, že všetky naše zážitky mi v podvedomí dopĺňala melódia Flórovej obľúbenej piesne. A preto som sa rozhodla, že sa spoľahnem na vašu predstavivosť a emociálnu prepojenosť a jednoducho venujem tento blog všetkým spriazneným dušiam.
Preživajte svoje každodenné životy so svojimi vzdialenými priateľmi, lebo je jedno kde ste a čo práve prežívate, podstatné je, s kým to prežívate. 
A nám doma to špeciálne pripomína tento song.




P.S.: english edition for Floro coming soon....


3 komentáre:

  1. Je to krasne laska moja :-) Aka si kreativna a ake mas prozaicke vyjadrovanie. No normalne neverim. Cmuk cmuk Badulko.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A zabudol som pekne fotky a super pesnicka!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Výborné šéééfová, atmosféra Sevilly sadla mi na nos! ;) S.

    OdpovedaťOdstrániť