utorok, 11. septembra 2012

Guest Pong


Vonku to tak zatiaľ nevyzerá,
ale od zajtra by už vraj malo
(podľa predpovedí)
Dni sa krátia
a noci chladia
Aby ste neostali zaskočení
Malá príprava na jeseň
kulinaria od B


PRÍCHOD JESENE!

Tieto dni už poriadne zaváňajú príchodom jesene. Stále si to nepripúšťame, ale žiaľ je to tak.
Dnes som sa rozhodla pripomenúť nám leto, alebo nenechať nám odísť leto, aspoň chuťou krevetového rizota.

Chuťové poháriky sa zalizovali, už pri nákupe surovín.
Nenechala som ale nič na náhodu a tak som si niečo o shrimp risotto naštudovala.
Nie je problém ho uvariť, všetky druhy sa varia veľmi podobne, ale chcela som vedieť viac – napríklad, že seafood risotto, alebo shrimp risotto – je výhradne špecialita Benátok.
Servírujú ho typicky ako “wave” risotto – čo znamená voľné až polievkové, a odporúča sa jesť s lyžičkou.
Použiť by sa mali najmenšie krevetky, ale keď náhodou máte veľké , tak ich kludne môžete dať na polovicu.
K obedíku sme si pripili zostávajúcim vínkom……




A keďže sme na Slovensku a aj my máme fajn recepty, ako by to bolo na konci leta neochutnať kysnutý slivkový koláč. Plech bol po piatich minútach prázdny.
Deti mali slivkové aj fúzy.




No a aby nebolo málo, aj celiatici mali chuť na sladké. Tak sme spoločnými silami nazbierali s deťmi maliny a černice a pozrite na tie krásne plné poháriky.
Mimochodom po piatich minútach bolo aj po nichJ




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára