streda 1. februára 2012

Zimno - jarná úvaha

Zima je obdobie v roku, kedy by mala celá príroda (a ľudí považujem za jej súčasť) oddychovať a regenerovať, aby mohla na jar prepuknúť do ohromujúcej, dychvyrážajúcej parády. Jedna vec mi však včera večer nedala zaspať. A síce, ako to v skutočnosti je s tou povestnou jarnou únavou. Ako sme k nej prišli? Veď na jar by sme sa mali celí oddýchnutí a plní sily vrhnúť rovno na jarné upratovanie. Neustále som si nad tým lámala hlavu, akosi mi to celé nezapadalo do deja. Nakoniec sa ma však spánok predsa len začal zmocňovať a ja som celú situáciu, už v hladine alfa, uzavrela a jarnú únavu som priradila k ďalším nespočetným ľudským rozmarom a výhovorkám.
Hneď v nasledujúce ráno som sa však mala dozvedieť pravdu. Malú slečnu L. bolo treba vychystať do škôlky. Ranné rituály prebehli celkom hladko. Na záver však prišiel rad na obliekanie. Teplomer ukazoval 9 stupňov pod nulou. Dva páry nespolupracujúcich končatín bolo treba nasúkať do 1. vrstvy oblečenia, potom 2., 3., 4., … čapica, rukavice, čižmy.... Keď sa za malou slečnou L. konečne zabuchli dvere (a to som si gratulovala, že na záver celej tejto turtúry nevyhlásila, že musí ísť cikať), dostal sa k slovu medzičasom unudený malý pán M. V momente, keď som sa k nemu priblížila, som začala tušiť, že nebude len unudený. Áno, hádate správne, malý pán M. bol aj s prepáčením posratý. Durch. Čo znamenalo vyzliecť tepláčiky, pančušky, tričko, bodynko, umyť, nasadiť plienku a v opačnom poradí zasa poobliekať čistú sadu oblečenia. A to už som mohla znova naložiť pračku, v zime toho totiž malý pán M. s prepáčením prekadí štvornásobné množstvo (na objasnenie môjho výpočtu - v lete má na sebe iba bodynko). Následne mi pohľad zablúdil na štvornásobnú kopu nachystanú na žehlenie....Ďalej vás už nebudem zdržiavať obliekaním a vyzliekaním snáď 58-ich vrstiev oblečenia, ktoré som v priebehu dňa obliekla a vyzliekla sebe, malej slečne L. a malému pánovi M...
Vážení, čo vám budem hovoriť. Večer som bola taká unavená, že som zaspala skôr, ako som mohla čo i len pomyslieť na takú hovadinu, akou je načerpávanie energie počas zimy.
Zakončíme však pozitívne. V týchto vyčerpávajúcich chvíľkach sme si urobili drobnú radosť a vytvorili sme pre vás aj nás taký malý, jarný, veselý a farebný vtáčinec. To aby sme si trošku rozjasnili vidinu toho, čo nás už čo nevidieť čaká.

PS: už počujem ten otravný ranný štebot za oknami...














Poznámka: vtáčiky sú vyrobené podľa tohto návodu
Pattern from HERE
 
Váš PinkPong

2 komentáre: